
Com enfortir el sòl pelvià?
El sòl pelvià és una estructura clau en la salut de la dona, ja que sosté els òrgans pèlvics i en permet el funcionam...
Amb motiu del Dia Internacional de l'Home recordem la importància de la detecció precoç d'algunes malalties masculines, com el càncer de pròstata o el de testicle.
S'estima que a Espanya el càncer de pròstata és el de major incidència en el sexe masculí, sent a més la tercera causa de mort per càncer en els homes, darrere del de pulmó i del colorectal.
En general, aquest tipus de càncer no presenta símptomes en un estat inicial. En estadis posteriors, alguns dels seus símptomes més freqüents són:
Per detectar el càncer de pròstata abans que comencin a presentar-se símptomes i abordar-lo des de la fase inicial, cal fer exàmens de forma periòdica a partir dels 40 anys. En canvi, en aquells casos amb antecedents familiars o factors d'alt risc les revisions freqüents hauran de començar a produir-se molt abans.
Es registren cada any uns 49.000 nous casos càncer de testicle a l'any a tot el món, representant-aquest el 0,6% dels càncers diagnosticats entre homes anualment a Espanya.
A diferència del càncer de pròstata, es tracta d'un tumor propi de joves: la majoria de casos es diagnostiquen entre els 20 i 35 anys.
Normalment, el càncer de testicle tampoc sol manifestar clínicament en fases inicials. Tot i això, és imprescindible estar atent als següents símptomes i/o signes d'alarma:
Un dels principals factors de risc és la presència d'un testicle no descendit o antecedents familiars. La detecció primerenca d'aquest tipus de càncer es realitza mitjançant controls preventius en homes d'entre 15 i 35 anys, la franja d'edat amb més risc de desenvolupar càncer de testicle.
Tant el càncer de pròstata com el càncer de testicle no es poden prevenir. No obstant això, hi ha algunes mesures per intentar reduir el risc de patir-los, com evitar el consum de tabac i alcohol o portar un estil de vida saludable.
Per aquest motiu, a Clínica Corachan comptem amb una Unitat de Chequeos médicos que té com a objectiu detectar factors de risc que permetin diagnosticar, identificar i prevenir qualsevol alteració en la salut com aquest tipus de càncers masculins.
El blog de la Fundació Corachan té com a objectiu divulgar temes d'interès o d'actualitat relacionats amb la prevenció i promoció de la salut, hàbits saludables, embaràs i maternitat, educació familiar i medicina esportiva, entre d'altres.
Participació
Aquest bloc està obert a comentaris, sempre que no siguin ofensius en algun aspecte de la forma o del contingut. Tampoc s'atendran consultes particulars ni es donarà informació personalitzada.